Az SAP Business Technology Platform (BTP) áttekintése

Onespire Zrt.

Bevezetés

A mai adatközpontú világban a vállalkozások azzal a kihívással néznek szembe, hogy hogyan hasznosítsák és kezeljék hatékonyan a hatalmas mennyiségű adat erejét.

Az SAP Business Technology Platform (BTP) robusztus és átfogó adatbázis- és adatkezelési csomagot kínál, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy ne csak hatékonyan tárolják és kezeljék adataikat, hanem értékes információkat is kinyerjenek belőlük.

Ebben a cikkben felvázoljuk az SAP BTP megoldás adatbázis- és adatkezelési lehetőségeit, valamint bemutatjuk, hogy ezek hogyan támogatják a vállalkozásokat a megalapozott döntések meghozatalában és az innováció ösztönzésében.

Mi is az a SAP BTP?

Az SAP Business Technology Platform (BTP) egy átfogó Platform-as-a-Service (PaaS) megoldás, azaz egy felhőbeli SAP-alkalmazásokra optimalizált innovációs platform, amely hatékonyan egyesíti az adatokat és az elemzéseket, a mesterséges  intelligenciát, az alkalmazásfejlesztést, az automatizálást és az integrációt egyetlen, egységes környezetben.

Az SAP BTP low-code és no-code eszközökkel lehetővé teszi az üzleti fejlesztők és kulcsfelhasználók számára különböző vállalati alkalmazások létrehozását, például a SAP Build Apps és SAP Build Workzone használatával. Emellett a professzionális fejlesztők számára is rendelkezésre állnak megoldások, mint például az ABAP környezet, az SAP Business Application Studio és az SAP Mobile Services. A grafikus felülettel rendelkező eszköz lehetővé teszi folyamatok könnyű létrehozását és módosítását, valamint ismétlődő folyamatok robotizált automatizálását.

A Onespire Zrt. teljes körű tanácsadói és fejlesztői szolgáltatásokat kínál a SAP BTP megoldás alappillérei mentén az alkalmazásfejlesztés, az integráció, az adat és elemzés, valamint a mesterséges intelligencia terén is.

Az SAP Business Technology Platform fő pillérei

SAP BTP pillars illusztráció

Alkalmazásfejlesztés az SAP BTP segítségével

Az SAP BTP számos lehetőséget kínál alkalmazások fejlesztésére a kulcsfelhasználók és az SAP fejlesztők számára egyaránt.

Az alacsony kódolási igényű (low-code), vagy kódolást nem igénylő (no-code) eszközökkel üzleti fejlesztők, kulcsfelhasználók hozhatnak létre vállalati alkalmazásokat, illetve oldalakat. Ezek az eszközök az alábbiak: · SAP Build Apps – alkalmazásfejlesztés kódolás nélkül, · SAP Build Workzone – Üzleti oldalak létrehozása és adminisztrációja.

A professzionális fejlesztők számára rendelkezésre álló eszközökkel az üzleti folyamatok és alkalmazások kiegészítésére, valamint komplex alkalmazások fejlesztésére van lehetőség.

A legfontosabb professzionális fejlesztői eszközök a következők:

 • ABAP környezet: Felhőalapú alkalmazások és bővítmények fejlesztésére és korábbi saját fejlesztések adaptálására nyújt lehetőséget, miközben a legmodernebb fejlesztői eszközök is rendelkezésre állnak. Fontos, hogy ebben a környezetben a már meglévő ABAP kompetenciák is felhasználhatóak.
 • SAP Business Appication Studio: Full Stack alkalmazásfejlesztői eszköz Cloud környezetben. Segítségével többek között natív SAP HANA alkalmazások és SAP Fiori alkalmazások fejleszthetőek egy integrált fejlesztői környezetben.
 • SAP Mobile Services: Egy nyílt szabványú felhő alapú platform, mely lehetővé teszi mobilalkalmazások fejlesztését, konfigurációját és támogatását.

A Onespire Zrt. széleskörű SAP BTP alkalmazásfejlesztési támogatást biztosít ügyfeleinek, beleértve az alacsony kódú vagy kódolás nélküli eszközöket is. Tanácsadóink és fejlesztőink segítségével az üzleti fejlesztők és a kulcsfelhasználók is könnyedén hozhatnak létre vállalati alkalmazásokat az SAP által kínált eszközök, mint például a Build Apps és a Build Workzone segítségével. Emellett a professzionális fejlesztők számára is támogatást tudunk nyújtani az ABAP környezet, az SAP Business Application Studio és SAP Mobile Services hatékony felhasználása terén.

 

Kérdése van az SAP BTP alkalmazásfejlesztéssel kapcsolatban? Vegye fel a kapcsolatot szakértőinket!

Automatizálás az SAP Business Technology Platform segítségével

Az SAP BTP-ben az automatizálás fő eszköze az SAP Build Process Automation megoldás.

Az SAP Built Process Automation egy kulcsfelhasználói fejlesztői eszköz, amellyel üzleti folyamatok adaptálhatók, fejleszthetők, illetve vizsgálhatók felül. A kódolási tudást nem igénylő eszköz workflow kezeléssel, valamint folyamatautomatizálási képességekkel is rendelkezik.

Az SAP Build Process Automation a következő lehetőségeket kínálja:

 • Folyamatok létrehozása és módosítása grafikus felületeken.
 • Űrlap alapú workflow-k létrehozása drag-and-drop funkcionalitással.
 • Döntési logikák létrehozása táblázatokkal.
 • Ismétlődő folyamatok automatizálása robotizáltan.
 • Integrált irányítópult és feladatközpont.
 • Előre elkészített adattartalmak és szolgáltatások (botok, folyamatlépések, üzleti szabályok és workflow elemek).

Cégünk SAP Build Process szakértői teljes körű és professzionális támogatást nyújtanak a kulcsfelhasználók számára az eszköz hatékony használata terén. Amennyiben kérdése van, keresse szakértőinket most!

Integráció az SAP BTP megoldással

Az SAP BTP integrációs eszköze a SAP Integration Suite, egy szolgáltatás alapú integrációs platform (Integration Platform-as-a-Service (iPaaS)). Segítségével gyorsan és egyszerűen integrálhatóak felhőalapú és helyben telepített rendszerek és szolgáltatások.

Az SAP Integration Suite 3000+ előre felépített integrációt és konnektort, valamint 3600+ API-t tartalmaz, amelyekkel az kapcsolatfelépítés gyorsan és költséghatékonyan megvalósítható mind az SAP, mind harmadik felektől származó rendszerek felé.

Arra az esetre, ha az előre definiált eszközök mégsem elégítenék ki az integrációs igényeket, az SAP Integration Suite lehetőséget kínál egyedi integrációs folyamatok, illetve API-ok kialakítására.

 

A Onespire Zrt. szakértői hatékony támogatást tudnak nyújtani az SAP Integration Suite beépített vagy egyedi kapcsolatainak tervezése és kialakítása során. Amennyiben kérdése van, vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel!

SAP Business Technology Platform Integration Suite illusztráció

SAP BTP adat és elemzés

Az SAP adat- és elemzési megoldások modern, nyílt felhőarchitektúrát biztosítanak a vállalatok számára, hogy a legtöbbet hozzák ki az SAP és a nem SAP adatok értékéből.

Az adat manapság az egyik legnagyobb érték egy szervezet számára, mindezek között az SAP adatok talán a legfontosabbak, mivel lényeges üzleti folyamatokról tartalmaznak információkat, melyek helyes felhasználásával jelentős, akár stratégiai döntések meghozatalára nyílik lehetőség.

A SAP BTP Adat és Elemzés pillérének legfontosabb elemei:

 • SAP HANA Cloud: Modern ’Adatbázis, mint szolgáltatás’ (DBaaS), melynek segítségével új generációs adatszolgáltatás és elemzés végezhető el a vállalat minden adatára vonatkozóan.
 • SAP Analytics Cloud: Nyílt felhőalapú vizualizációs eszköz, szoftver, mint szolgáltatás (SaaS), amely egyesíti az elemzést és a tervezést.
 • SAP Datasphere: Az SAP Datasphere, egy átfogó adatszolgáltatás, amely lehetővé teszi minden adatszakértő számára, hogy zökkenőmentesen és skálázhatóan hozzáférjen a kritikus fontosságú üzleti adatokhoz hibrid és cloud környezetben egyaránt.
 • SAP Master Data Governance: Az SAP Master Data Governance (MDG) a legmodernebb adatkezelési megoldásnak számít. Segítségével központosítva kezelhető a törzsadatok létrehozása, módosítása és szétosztása.

A Onespire Zrt. szolgáltatásai kiterjednek az SAP BTP megoldásban található elemző eszközök tervezése, bevezetése, használata, oktatása és optimalizálása szinte minden területére. Üzleti elemzőink közel 20 éves tapasztalattal nyújtanak tanácsadást ügyfeleink részére az üzleti adatelemzés területén.

SAP Business Technology Platform mesterséges intelligencia eszközei

Az SAP üzleti mesterséges intelligencia szolgáltatásaival intelligensebb alkalmazások és üzleti folyamatok valósíthatóak meg. Legfontosabb eszközei a következők:

 • SAP AI Core: A BTP egy olyan szolgáltatása, amely a mesterséges intelligencia eszközök futtatását és üzemeltetését végzi skálázható és szabványosított körülmények között. Zökkenőmentes integrációt biztosít a többi SAP megoldással, valamint támogatja a mesterséges intelligencia folyamatok teljes életciklusát.
 • SAP AI Launchpad: Az SAP AI Launchpad egy megosztott szoftver, mint szolgáltatás (SaaS) az SAP Business Technology Platformban. Az ügyfelek és partnerek az SAP AI Launchpad segítségével irányíthatják a mesterséges intelligencia  használati eseteit a mesterséges intelligencia futtatókörnyezet több példányában (például az SAP AI Core).
 • SAP AI Business Services: Az SAP AI Business Services egyszerűen használható, vállalati használatra kész intelligens üzleti szolgáltatásokat nyújt, ezzel támogatja a vállalatokat az első gépi tanulási projektjeik során. Ezek a szolgáltatások különböző problémák megoldásában segítenek az üzleti folyamatokban.

Szakértőink professzionális támogatást tudnak nyújtani az SAP BTP mesterséges intelligencia eszközeinek bevezetése és használata során. Amennyiben kérdése van, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!

Záró gondolatok az SAP BTP megoldásról és kapcsolódó szolgáltatásainkról

Az SAP Business Technology Platform (BTP) hatékony segítséget kínál a mai adatközpontú világ összetettségével szembesülő vállalkozások számára. Miközben a szervezetek a hatalmas mennyiségű adatok hatékony kezelését próbálják megoldani, az SAP BTP olyan átfogó megoldásként tűnik ki, amely zökkenőmentesen integrálja a különböző területeket, lehetővé téve a vállalkozások számára az innovációt, a folyamatok egyszerűsítését és a megalapozott döntések meghozatalát.

A Onespire Zrt. megbízható partnerként az SAP BTP minden területén rendelkezik szakértelemmel, átfogó tanácsadási és fejlesztési szolgáltatásokat kínálva. Csapatunk elkötelezett abban, hogy ügyfeleinket támogassuk az SAP BTP-eszközökben rejlő lehetőségek maximális kihasználásában az alkalmazásfejlesztés, az automatizálás, az integráció, az adatelemzés és a mesterséges intelligencia terén is.

Közel két évtizedes tapasztalattal üzleti elemzőink és tanácsadóink készen állnak arra, hogy támogassák ügyfeleinket az SAP BTP-eszközök tervezése, bevezetése és optimalizálása terén.

Szerző: Benkő Péter

 

Ha kérdése van, vagy szakmai útmutatásra van szüksége az SAP BTP teljes potenciáljának kiaknázásához vállalkozása számára, kérjük, forduljon szakértőinkhez!

Az SAP Business Technology Platform (BTP) áttekintése

Onespire Zrt.

Onespire logó kicsi

Tekintse meg további bejegyzéseinket ebben a kategóriában!

Tekintse meg legfrissebb híreinket!

Onespire Gyermeknap 2024

Múlt vasárnap a Nemzetközi Gyermeknapon kicsit átalakult a Onespire Iroda.

Onespire Ultrabalaton 2024

Beszámoló az idei Ultrabalaton fantasztikus élményeiről és eredményeiről a Onespire csapattól.

Budapesti Gazdasági Egyetem szakest 2024

A hallgatók vállalatok előadásait hallgathatták meg, valamint érdeklődhettek a pályakezdési lehetőségekről.

Az SAP S/4HANA FSCM Credit Management és az SAP ECC SD alapú hitelkezelés összehasonlítása

Bemutatjuk a kétféle megoldást, illetve új típusú SAP S/4 HANA termék által okozott változásokat.

SAP Partner Kick-off 2024

Halmos Endre, cégünk igazgatósági tagja részt vett az SAP által szervezett zágrábi eseményen.

Junior Gokart Program 2024

Egy izgalmas gokartozáson vettek részt munkatársaink, ahol többkörös versenyben mérették meg magukat.

SAP konferencia 2024 február

Egyedülálló találkozót szerveztünk a múlt héten az SAP S/4HANA és a kapcsolódó forradalmi megoldások bemutatására.

Évindító All-Staff Meeting & Díjátadó 2024

Idén is a Larus Étterem és Rendezvényközpont adott otthont a szokásos eseményünknek.

A Onespire Zrt. 2023 év végi támogatási tevékenységei

Év végi akciónk keretében három nonprofit közhasznú szervezet működését támogattuk.

SAP CDS Views: Az SAP HANA elsődleges adatszolgáltatási technológiája

Bejegyzésünkben áttekintjük az SAP HANA adta riportlehetőségeket, illetve az általuk kínált lehetőségeket

Onespire Karácsonyi Party 2023

A Onespire csapata idén sem felejtette el a karácsonyi ünneplést, melynek ezúttal a Symbol adott teret.

Mikulás Party 2023

A vidám találkozás vasárnap bontakozott ki a varázslatos Budai Fonó Zeneházban.

Kérdése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban?

Vegye fel a kapcsolatot a Onespire szakértőivel!

Kövesse közösségi média oldalainkat!