MOL SAP Ariba bevezetés 2020

Az SAP SE stratégiai együttműködést kötött a MOL-csoporttal

2020. szeptember 16-án a MOL, a vezető magyar energiaipari cég szerződést írt alá az SAP-val.
Az együttműködés legfontosabb projektje MOL SAP Ariba bevezetés 2020 projekt, amely a MOL nemzetközi beszerzési műveleteinek digitalizálását támogatja.

A MOL csoport beszerzési folyamatainak digitalizálása

A cégcsoport megfogalmazott stratégiai terve az újgenerációs technológiák segítségével digitalizálni a működését és automatizálni a fő üzleti folyamatait. A MOL digitalizálási tervének következő szakasza a beszerzés SAP Ariba megoldásokkal történő digitalizálása, a MOL SAP Ariba bevezetés 2020 projekt keretében. Az implementáció segítségével a cégcsoport az üzleti folyamatainak átláthatóságát fogja növelni és egy szabványosított beszállítói kapcsolat kezelő rendszer fog létrehozni.

MOL SAP Ariba bevezetés 2020

Az SAP Ariba megoldások bevezetésével a MOL beszerzési tevékenysége egy egységes, felhő alapú platformra kerül. Ezek az alkalmazások javíthatják az együttműködést és a kommunikációt a beszerzők és beszállítók között.

A jelenlegi helyzetre reflektálva Labancz Péter, a MOL beszerzési igazgatója kijelentette: „A kísérleti projekt során az SAP Ariba megoldásokkal történő digitalizálás által nyújtott előnyök még nyilvánvalóbbá váltak, miután megtapasztaltuk az iparág ellátási-láncainak törékenységét a koronavírus-járvány kezdeti napjaiban.

A vállalat reméli, hogy az Ariba segítségével még hatékonyabban tudják megvalósítani a beszállítók együttműködését az alvállalkozói adatbázisok központi kezelése révén. Ez csökkenteni fogja a beszerzések átfutási idejét, illetve javítja majd az adatok és a folyamatok átláthatóságát és megbízhatóságát. További előnyök közé tartozik a kézi adatbevitel csökkentése és a csoport kulturális és beszerzési átalakítási útjának lehetővé tétele.

Az SAP Ariba egy modern digitális megoldást kínál a MOL csoport számára a beszerzési hatékonyság maximalizálása és a beszállítókkal való együttműködés fokozása érdekében. A vállalat az Ariba hálózatot is igénybe fogja venni, bővítve és még átláthatóbbá téve a beszerzési körét.

Az SAP® Ariba® bemutatása

Az SAP Ariba egy felhőalapú szoftver, amely lehetővé teszi a beszerzőknek és a beszállítóknak, hogy egyetlen platformon tudjanak kapcsolatba lépni és együttműködni a másik féllel. A megoldás célja a szállító menedzsment rendszerek (VMS) fejlesztése költséghatékony beszerzési eljárások, és az üzleti folyamatok egyszerűsítése révén.

Az Ariba digitálissá teszi az ellátási láncot, a beszerzési és a szerződéskezelési folyamatokat. Habár több SAP Ariba funkció külön-külön is elérhető, ezek azonban az Ariba Network részeként is működhetnek. Az SAP Ariba Network egy SAP HANA megoldásra épülő, felhőalapú B2B platform, ahol a beszállítók és a vásárlók felvehetik egymással a kapcsolatot, illetve tranzakciókat hajthatnak végre ezen a hálózat alapú piactéren.

Az SAP Ariba hálózatot 2018-ban több mint hárommillió beszerző és szállító használta, több mint 1,7 milliárd USD értékű tranzakció lebonyolítására.

A Onespire Zrt. szerepe a MOL SAP Ariba bevezetés 2020 projektben

Cégünk közreműködik a jelenleg folyamatban lévő MOL SAP Ariba bevezetés 2020 projektben. Büszkék vagyunk arra, hogy lehetőségünk nyílt a MOL csoporttal, Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb vállalatával való együttműködésre. A Onespire szakértői csapata az új SAP Ariba megoldás és a meglévő SAP Data Warehouse integrálásáért felelős. Ezen kívül a szerződéskötésig tartó folyamat, illetve a beszállítói engedélyezési procedúra bevezetését támogatjuk.

A MOL-csoportról

A MOL egy magyar olaj-, gáz- és petrolkémiai vállalat, amelynek székhelye Budapesten található. A csoport az olaj- és gázipar minden területén tevékenykedik, beleértve a kutatást és a termelést, a finomítást és az elosztást, a petrolkémiai termékeket, az áramtermelést, a kereskedelmet és a kiskereskedelmi szolgáltatásokat.

A MOL világszerte több mint 30 országban működik, 26 000 embert foglalkoztat, 2000 benzinkutat működtet kilenc országban, és piacvezető Magyarországon, Szlovákiában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában.

Az SAP SE stratégiai együttműködést kötött a MOL-csoporttal

Onespire Zrt.

SAP szolgáltatások

Onespire logó

Tekintse meg további bejegyzéseinket ebben a kategóriában!

Tekintse meg legfrissebb híreinket!

Junior Gokart Program 2024

Egy izgalmas gokartozáson vettek részt munkatársaink, ahol többkörös versenyben mérették meg magukat.

SAP konferencia 2024 február

Egyedülálló találkozót szerveztünk a múlt héten az SAP S/4HANA és a kapcsolódó forradalmi megoldások bemutatására.

Évindító All-Staff Meeting & Díjátadó 2024

Idén is a Larus Étterem és Rendezvényközpont adott otthont a szokásos eseményünknek.

A Onespire Zrt. 2023 év végi támogatási tevékenységei

Év végi akciónk keretében három nonprofit közhasznú szervezet működését támogattuk.

SAP CDS Views: Az SAP HANA elsődleges adatszolgáltatási technológiája

Bejegyzésünkben áttekintjük az SAP HANA adta riportlehetőségeket, illetve az általuk kínált lehetőségeket

Onespire Karácsonyi Party 2023

A Onespire csapata idén sem felejtette el a karácsonyi ünneplést, melynek ezúttal a Symbol adott teret.

Mikulás Party 2023

A vidám találkozás vasárnap bontakozott ki a varázslatos Budai Fonó Zeneházban.

Az SAP Business Technology Platform (BTP) áttekintése

Cikkünkben felvázoljuk az SAP BTP megoldás adatbázis- és adatkezelési lehetőségeit, valamint bemutatjuk, hogyan támogatják a megalapozott döntések meghozatalát.

Az SAP Quality Issue Resolution megoldás áttekintése

Hatékony folyamatok az esetlegesen felmerülő minőségi problémák kezelésére az SAP rendszerben.

Navigálás az SAP lokalizáció útvesztőjében a pénzügyi terület vonatkozásában

Cikkünkben az SAP vállalatirányítási rendszer vonatkozásában áttekintjük a legfontosabb lokalizációs feladatokat.

Pécsi SAP Szakmai és Karrier nap – 2023 október

A Pécsi Tudományegyetem vezetőinek meghívására cégünk képviselői részt vettek az intézmény SAP szakmai napján.

Az SAP Integrated Business Planning megoldás áttekintése és előnyei

Bejegyzésünkben áttekintjük a felhőalapú szoftver előnyeit, illetve cégünk kapcsolódó szolgáltatásait.

Kérdése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban?

Vegye fel a kapcsolatot a Onespire szakértőivel!

Kövesse közösségi média oldalainkat!