MOL SAP Ariba bevezetés 2020

Az SAP SE stratégiai együttműködést kötött a MOL-csoporttal

2020. szeptember 16-án a MOL, a vezető magyar energiaipari cég szerződést írt alá az SAP-val.
Az együttműködés legfontosabb projektje MOL SAP Ariba bevezetés 2020 projekt, amely a MOL nemzetközi beszerzési műveleteinek digitalizálását támogatja.

A MOL csoport beszerzési folyamatainak digitalizálása

A cégcsoport megfogalmazott stratégiai terve az újgenerációs technológiák segítségével digitalizálni a működését és automatizálni a fő üzleti folyamatait. A MOL digitalizálási tervének következő szakasza a beszerzés SAP Ariba megoldásokkal történő digitalizálása, a MOL SAP Ariba bevezetés 2020 projekt keretében. Az implementáció segítségével a cégcsoport az üzleti folyamatainak átláthatóságát fogja növelni és egy szabványosított beszállítói kapcsolat kezelő rendszer fog létrehozni.

MOL SAP Ariba bevezetés 2020

Az SAP Ariba megoldások bevezetésével a MOL beszerzési tevékenysége egy egységes, felhő alapú platformra kerül. Ezek az alkalmazások javíthatják az együttműködést és a kommunikációt a beszerzők és beszállítók között.

A jelenlegi helyzetre reflektálva Labancz Péter, a MOL beszerzési igazgatója kijelentette: „A kísérleti projekt során az SAP Ariba megoldásokkal történő digitalizálás által nyújtott előnyök még nyilvánvalóbbá váltak, miután megtapasztaltuk az iparág ellátási-láncainak törékenységét a koronavírus-járvány kezdeti napjaiban.

A vállalat reméli, hogy az Ariba segítségével még hatékonyabban tudják megvalósítani a beszállítók együttműködését az alvállalkozói adatbázisok központi kezelése révén. Ez csökkenteni fogja a beszerzések átfutási idejét, illetve javítja majd az adatok és a folyamatok átláthatóságát és megbízhatóságát. További előnyök közé tartozik a kézi adatbevitel csökkentése és a csoport kulturális és beszerzési átalakítási útjának lehetővé tétele.

Az SAP Ariba egy modern digitális megoldást kínál a MOL csoport számára a beszerzési hatékonyság maximalizálása és a beszállítókkal való együttműködés fokozása érdekében. A vállalat az Ariba hálózatot is igénybe fogja venni, bővítve és még átláthatóbbá téve a beszerzési körét.

Az SAP® Ariba® bemutatása

Az SAP Ariba egy felhőalapú szoftver, amely lehetővé teszi a beszerzőknek és a beszállítóknak, hogy egyetlen platformon tudjanak kapcsolatba lépni és együttműködni a másik féllel. A megoldás célja a szállító menedzsment rendszerek (VMS) fejlesztése költséghatékony beszerzési eljárások, és az üzleti folyamatok egyszerűsítése révén.

Az Ariba digitálissá teszi az ellátási láncot, a beszerzési és a szerződéskezelési folyamatokat. Habár több SAP Ariba funkció külön-külön is elérhető, ezek azonban az Ariba Network részeként is működhetnek. Az SAP Ariba Network egy SAP HANA megoldásra épülő, felhőalapú B2B platform, ahol a beszállítók és a vásárlók felvehetik egymással a kapcsolatot, illetve tranzakciókat hajthatnak végre ezen a hálózat alapú piactéren.

Az SAP Ariba hálózatot 2018-ban több mint hárommillió beszerző és szállító használta, több mint 1,7 milliárd USD értékű tranzakció lebonyolítására.

A Onespire Zrt. szerepe a MOL SAP Ariba bevezetés 2020 projektben

Cégünk közreműködik a jelenleg folyamatban lévő MOL SAP Ariba bevezetés 2020 projektben. Büszkék vagyunk arra, hogy lehetőségünk nyílt a MOL csoporttal, Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb vállalatával való együttműködésre. A Onespire szakértői csapata az új SAP Ariba megoldás és a meglévő SAP Data Warehouse integrálásáért felelős. Ezen kívül a szerződéskötésig tartó folyamat, illetve a beszállítói engedélyezési procedúra bevezetését támogatjuk.

A MOL-csoportról

A MOL egy magyar olaj-, gáz- és petrolkémiai vállalat, amelynek székhelye Budapesten található. A csoport az olaj- és gázipar minden területén tevékenykedik, beleértve a kutatást és a termelést, a finomítást és az elosztást, a petrolkémiai termékeket, az áramtermelést, a kereskedelmet és a kiskereskedelmi szolgáltatásokat.

A MOL világszerte több mint 30 országban működik, 26 000 embert foglalkoztat, 2000 benzinkutat működtet kilenc országban, és piacvezető Magyarországon, Szlovákiában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában.

Az SAP SE stratégiai együttműködést kötött a MOL-csoporttal

Onespire Zrt.

SAP szolgáltatások

Onespire logó

Tekintse meg további bejegyzéseinket ebben a kategóriában!

Tekintse meg legfrissebb híreinket!

Onespire Gyermeknap 2024

Múlt vasárnap a Nemzetközi Gyermeknapon kicsit átalakult a Onespire Iroda.

Onespire Ultrabalaton 2024

Beszámoló az idei Ultrabalaton fantasztikus élményeiről és eredményeiről a Onespire csapattól.

Budapesti Gazdasági Egyetem szakest 2024

A hallgatók vállalatok előadásait hallgathatták meg, valamint érdeklődhettek a pályakezdési lehetőségekről.

Az SAP S/4HANA FSCM Credit Management és az SAP ECC SD alapú hitelkezelés összehasonlítása

Bemutatjuk a kétféle megoldást, illetve új típusú SAP S/4 HANA termék által okozott változásokat.

SAP Partner Kick-off 2024

Halmos Endre, cégünk igazgatósági tagja részt vett az SAP által szervezett zágrábi eseményen.

Junior Gokart Program 2024

Egy izgalmas gokartozáson vettek részt munkatársaink, ahol többkörös versenyben mérették meg magukat.

SAP konferencia 2024 február

Egyedülálló találkozót szerveztünk a múlt héten az SAP S/4HANA és a kapcsolódó forradalmi megoldások bemutatására.

Évindító All-Staff Meeting & Díjátadó 2024

Idén is a Larus Étterem és Rendezvényközpont adott otthont a szokásos eseményünknek.

A Onespire Zrt. 2023 év végi támogatási tevékenységei

Év végi akciónk keretében három nonprofit közhasznú szervezet működését támogattuk.

SAP CDS Views: Az SAP HANA elsődleges adatszolgáltatási technológiája

Bejegyzésünkben áttekintjük az SAP HANA adta riportlehetőségeket, illetve az általuk kínált lehetőségeket

Onespire Karácsonyi Party 2023

A Onespire csapata idén sem felejtette el a karácsonyi ünneplést, melynek ezúttal a Symbol adott teret.

Mikulás Party 2023

A vidám találkozás vasárnap bontakozott ki a varázslatos Budai Fonó Zeneházban.

Kérdése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban?

Vegye fel a kapcsolatot a Onespire szakértőivel!

Kövesse közösségi média oldalainkat!