Beszámoló a 2021 évi Csodalámpa Alapítvány támogatásról 

120 beteg gyermek számára juttattunk el bűvészdobozokat a Csodalámpa Alapítvány segítségével

Tavaly karácsonykor cégünk több közhasznú szervezetet is támogatott, a Csodalámpa Alapítványt, a Bethesda Kórházat, illetve a N.A.P. Közhasznú Alapítványt.

Nemrég kaptunk visszajelzést a Csodalámpa Alapítványtól az 1.000.000 forintos hozzájárulásunk felhasználásáról, amelyről most részletesen is szeretnénk beszámolni, bemutatva a szervezet tevékenységét és a GyógyBűvészet programot is.

 

Csodalámpa Alapítvány bűvész doboz 2022

A Csodalámpa Alapítvány bemutatása

A 2003-ban alapított szervezet missziója a 3 és 18 év közötti, életveszélyesen beteg gyermekek támogatása álmaik valóra váltásával. Céljuk, hogy évente országosan 200-300 kiskorú lábadozó kívánságát tudják teljesíteni, az elmúlt 18 évben már több mint 4000 kérést sikerült megvalósítaniuk. Emellett a teljesült kívánság kiváltotta öröm révén lelki, pszichológiai támogatást szeretnének nyújtani a gyermeknek és szüleiknek, és az orvosi gyógyító munkát is támogatják.

A Csodalámpa Alapítvány számos rangos elismerést kapott az elmúlt években, ezek közül kiemelnénk az alábbiakat:

  • 2013: Superbrands különdíj és MagyarBrands díj a Gyermekekért
  • 2019: EMMI Pro Voluntarius díj
  • 2020: Etikus Adománygyűjtő Szervezet minősítés megszerzése

Az alapítvány a vidéki kiemelt gyermekklinikákon végzi tevékenységét: Budapest, Miskolc, Debrecen, Szeged, Pécs, Győr, Szombathely, Veszprém, Zalaegerszeg, Kaposvár – Mosdós, Nyíregyháza és Kecskemét településeken.

A Csodalámpa kívánságok szervezése a 150 fős országos önkéntes kívánságteljesítő hálózat közreműködésével történik.

A Csodalámpa GyógyBűvészet® program leírása

Az 1981 az Egyesült Államokban kialakított Bűvészet Projekt (Project Magic), az Amerikai Foglalkozásterapeuták Szövetsége által elismert rehabilitációs módszer, amelyet 1984 óta Amerikában országos szinten, számos kórházban alkalmazzák. A „GyógyBűvészet” program 65 bűvésztrükköt és azok rehabilitációs célú felhasználását írja le, ezeket a terapeuta, gyógytornász, pszichológus, a kezelőorvos, valamint a profi, önkéntes bűvész együttműködésével választják ki és használják.

A beteg gyermekek a kórházban bűvészek, önkéntesek, ápolók és orvosok segítségével tanulják meg azokat a számukra kiválasztott trükköket, amelyek segítik gyógyulásukat. Ezeket begyakorolva később előadhatják szüleiknek, barátaiknak is.
Jelenleg 12 kórházban működik a projekt hazánkban, de a céljuk, hogy az összes magyarországi gyermekklinika is használhassa ezt a rehabilitációs kezelést.

 

Beszámoló a 2021 évi Csodalámpa Alapítvány támogatásról

További információk az alapítványról és a programról az alábbi linkeken érhetők el:

A Onespire Zrt. támogatásával 2021 év végén a Rehabilitációs GyógyBűvészet program keretében a vidéki gyermekklinikákon kezelt gyerekek vehették át a gyógyulásukat támogató bűvészcsomagokat.

 

Csodalámpa plakát

 

A Csodalámpa Alapítvány működését főképpen az adó 1%-okból, céges és magánadományokból finanszírozza. Kérjük, hogy ha lehetősége van rá, támogassa az alapítványt céljai elérésében.

 

Köszönjük minden közreműködő segítségét a klinikákon kezelt gyerekek gyógyulásának elősegítésében!

Onespire logo

Beszámoló a 2021 évi Csodalámpa Alapítvány támogatásról

Onespire Zrt.

Kövesse a Onespire Zrt. közösségi média oldalait is!

További bejegyzéseink

Fiori 3 – Spaces and Pages a Horizonton

Fiori 3 – Spaces and Pages a Horizonton

Habár a Fiori 3-at 2018-ban jelentették be, az azóta eltelt időben is fejlődtek egyes részei. Ez a cikk a két legújabb és legrelevánsabb fejleményt emeli ki.

Onespire All Staff Meeting 2022

Onespire All Staff Meeting 2022

Október 20-án került sor cégünk idei őszi All Staff Meeting rendezvényére, amelynek a Budai vár alatti, az Alagút tetején található Manna Lounge nyújtott helyszínt.

Kérdése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban?

Küldje el e-mail címét és kérdését, szakértőnk megkeresi Önt két munkanapon belül!

1 + 15 =

Share This