SAP ABAP fejlesztési szolgáltatások

Ismerje meg a Onespire Zrt. átfogó SAP ABAP fejlesztési szolgáltatásait!

SAP ABAP fejlesztési szolgáltatások

Szakértőink átfogó SAP ABAP fejlesztési szolgáltatásokat kínálnak ügyfeleink számára

Az ABAP fejlesztési projektekben a legújabb SAP technológiákat alkalmazzuk (objektum-orientált programozás, új ABAP szintaxis, teljesítményelemzés)

Tevékenységeink közé tartozik: riportok és exitek fejlesztése, űrlaptechnológiák, munkafolyamatok fejlesztése, lekérdezések, teljes alkalmazások fejlesztése

Ügyfeleink számára a lehető legjobb megoldásokat tudjuk kiválasztani

A megvalósítás során alkalmazkodtunk ügyfelünk meglévő fejlesztési szabványaihoz

Folyamatosan bővítjük és frissítjük kollégáink kompetenciáit

SAP ABAP fejlesztési szolgáltatások

A Onespire Zrt. kiemelt feladatának tekinti a lehető legmagasabb szinten kiszolgálni a különböző SAP modulokhoz kapcsolódó szoftver fejlesztési feladatokat.

Az SAP ABAP Fejlesztési Kompetencia Központ szakértői mindenre kiterjedő fejlesztési szolgáltatásokat kínálnak ügyfeleink részére.

Az SAP az ABAP segítségével vezeti be a saját alkalmazásait a NetWeaver ABAP platformon, az SAP ügyfelek pedig arra használják az ABAP programozási nyelvet, hogy annak segítségével módosítsák az SAP alkalmazások funkcionalitását, vagy kialakítsák saját megoldásaikat a NetWeaver ABAP platformon.

Annak ellenére, hogy a HANA platform megjelenésével az ABAP az SAP több termékében csökkentett szerepet kapott, továbbra is központi fontosságú az SAP legszélesebb körben bevezetett termékeiben. Az ABAP nyelv fontos szerepet játszik az SAP új generációs S/4HANA ERP platformjában is, mivel a SAP FIORI alkalmazások adatbeszerzési interfészét (ODATA) továbbra is ABAP-ban kell programozni.

SAP ABAP fejlesztési szolgáltatásaink

SAP szoftver fejlesztési szakértőink végigkisérték az ABAP programozási nyelv evolúcióját, ennek köszönhetően jelentős tapasztalatokat szereztünk szinte minden platformon ezen a területen:

SAP fejlesztési szolgáltatások ábra

Az SAP ABAP fejlesztés során követett alapelveink

Kipróbált sztenderdeken alapuló megoldásokra építünk, szabványos és elterjedt, közösségi támogatással vagy szupporttal rendelkező modulokat használunk fel a rendszereink felépítése során. A legkorszerűbb objektumorientált technológiákat és módszereket használjuk, valamint alkalmazzuk a fejlesztési tevékenység kereteként meghatározott szoftverkörnyezet (például SAP, Oracle) gyártója által javasolt legjobb gyakorlatokat.

Elkerüljük a felesleges fejlesztéseket, az alapinfrastruktúra szolgáltatásait használjuk, a hiányzókat pedig elterjedt megoldással helyettesítjük.

Skálázható SAP megoldásokat szállítunk, olyan rendszereket építünk, amik a felhasználószám növekedésével programozás nélkül skálázhatók.

Üzemeltethető alkalmazásokat szállítunk, a termék képes megmondani magáról, hogy mi történt, és mi történik (monitorozható).

Hangsúlyt helyezünk a gyors és párhuzamosítható SAP fejlesztésekre, amit különböző eszközökkel támogatunk, a megoldás lehetővé teszi, hogy több ember párhuzamosan, egymás zavarása nélkül, nagy funkcionalitást tudjon gyorsan lefejleszteni.

Karbantartható kódot készítünk, a fejlesztők kezének bizonyos szintű megkötésével elérhető, hogy a programozók cserélhetők legyenek egy-egy fejlesztési projektben és annak utóéletében. Ennek érdekében a programkódra és annak kommentelésére vonatkozó részletes szabályozást használunk, a programkódból így a fejlesztési dokumentáció egy része is automatikusan előállítható.

Agilis fejlesztést végzünk, a fejlesztési projektjeinkben kiterjedten alkalmazzuk a legkorszerűbb módszertanokat (Extreme Programming, Scrum).

Fejlesztési szakértőink már a koncepció kidolgozásában aktívan részt vesznek, így a technikai megvalósításban tanácsokat tudnak adni a legoptimálisabb megoldás meghatározásában.

A megvalósítás során alkalmazkodunk az adott cégnél kialakított fejlesztési standardokhoz, esetenként javaslatokat teszünk új technológiák alkalmazására (például a beégetett változók használatának kezelése). Az ABAP fejlesztéseknél a legkorszerűbb SAP technológiákat alkalmazzuk (objektum orientált programozás, új ABAP szintaktika, performancia elemzés).

Főbb SAP ABAP fejlesztési területeink:

 • Riportfejlesztési megoldások (query, ALV hierarchikus interaktív listák fejlesztése)
 • Interfészek fejlesztése (SOAP web service, IDOC, egyéb fájl alapú interfészek)
 • Űrlap technológiák (Sapscript, Smartforms, SAP Adobe form)
 • Exitek fejlesztése (BADI, user exitek, enhancement)
 • Workflow fejlesztés (flexible workflow for S/4 HANA)
 • DEBUG (standard folyamatok elemzése, hibakeresés)
 • Komplett alkalmazások fejlesztése (saját regisztrált névtartomány)

SAP ABAP fejlesztési kompetencia központunk bemutatása

Kompetencia központunk nagy figyelmet fordít a kollégáink szakmai fejlődésére és új junior kollégák képzésére. Saját tudástár adatbázissal rendelkezünk, amit a senior kollégák több éves tapasztalata alapján hoztuk létre, folyamatosan bővítjük így a  lehető legoptimálisabb megoldást gyorsan és egyszerűen tudjuk implementálni.

 

Fókuszterületeink

 • SAP S/4HANA readiness check tool használata, ABAP kódok felmérése, javaslatok kidolgozása S4HANA átállásra, Custom Code Migration,
 • S/4HANA cloud platform fejlesztések,
 • ABAP RESTful programozási modell,
 • CDS View-k, AMDP scirpt,
 • Embededd Analytic,
 • SAP S/4HANA Migration Cockpit

Több mint 25 éves pályafutása során jelentős tapasztalatokkal rendelkezik az SAP ABAP fejlesztés területén. Több modulhoz kapcsolódó fejlesztési területeken széleskörű ismeretekkel rendelkezik, az ABAP 4.0 verzióban fejlesztési tanúsítványt szerzett. Számos projekten a fejlesztési feladatok ellátása mellett fejlesztési vezetőként vett részt, irányítva mások munkáját.

Saját termékek fejlesztésében (ÁFA bevallás) a tervezéstől a fejlesztési feladatok elvégzésén keresztül támogatási tevékenységeket lát el jelenleg is.

Az S/4 HANA területen az új technológiák elsajátításával folyamatosan bővíti ismeretét (Custom Code Migration, CDS view, RAP fejlesztési technológia).

Balázs Gábor

Balázs Gábor

Az SAP ABAP Fejlesztési Kompetencia Központ vezetője

Ügyfeleink

Célunk, hogy stratégiai partnerként kínáljunk ügyfeleinknek prémium fejlesztési és tanácsadási portfóliónkat. Hosszútávú és szoros munkakapcsolatot építettünk ki ügyfélkörünkkel.

 

Tekintse meg bejegyzéseinket ebben a témában!

SAP szolgáltatásaink

Részletekért kérjük kattintson a képekre!

SAP támogatási szolgáltatások

SAP logisztikai szolgáltatások

SAP pénzügy, számvitel, kontrolling szolgáltatások

SAP ingatlanmenedzsment szolgáltatások

SAP karbantartás szolgáltatások

SAP Business Intelligence szolgáltatások

SAP UI5 és SAP Fiori szolgáltatások

SAP raktári és transzport logisztika szolgáltatások

Kérdése van az SAP ABAP fejlesztési szolgáltatásainkkal kapcsolatban?

Küldje el és szakértőink megválaszolják!

Adatkezelési hozzájárulás*

10 + 13 =