SAP BI szolgáltatás

Onespire Zrt.

SAP BI szolgáltatás

Onespire Zrt. SAP BI szolgáltatás – Business Intelligence, BI Kompetencia Központ

SAP Business Intelligence, illetve bármilyen üzleti intelligencia megoldás a legjelentősebb információs forrás egy vállalat döntéshozatali folyamatában. A BI-t használja a teljes cég a menedzserektől az üzleti elemzőkig.

A Onespire Zrt. üzleti intelligencia csapata, amely jelenleg a legnagyobb az országban, a rengeteg különböző modellezési lehetőség, új technológia és front-end eszköz között mindig a lehető legjobbat próbálja megtalálni az adott problémára.

SAP adattárház és riport megoldásaink

Szakértőink SAP adattárház megoldásokat kínálnak a 3x-től a 7.5-n keresztül egészen a legújabb technológiákig, természetesen változatos megjelenítő eszközöket használva. Az elmúlt években a SAP HANA adatbázis technológia térhódításával az adatmodellezési lehetőségek jelentősen megváltoztak a SAP BW-ben, ennek köszönhetően elkötelezettek vagyunk a SAP HANA által nyújtott lehetőségek mellett.

BI csapatunk volt az első az országban, akik HANA alapú BW projektet implementáltak, azóta is folyamatosan nyújtunk HANA alapú megoldásokat partnereinknek, zöldmezős megvalósítástól kezdve egészen a HANA migrációig. Kollégáink jártasak a SAP BW on HANA és a SAP BW4 HANA alapú adatmodellek és riportok kialakításában, felhasználva a native HANA által nyújtott adatmodellezési lehetőségeket. Szakértőink az összetettebb Calculation View elemzések összeállítását is magabiztosan végzik.

Performancia optimalizálás

Fejlesztettünk riportokat S4HANA, BW4HANA és BW on HANA keretrendszerekben is. Minden esetben sok energiát fordítottunk a feladatra, és alapos tesztelést végeztünk annak érdekében, hogy a riportjaink performanciája a lehető legjobb legyen, a legjobb válaszidővel. Teszteltük a teljesítményproblémákat az adatmodell elejétől a végéig, a DSO-tól dashboardig megvizsgálva minden lehetőséget.

Célunk minden esetben az, hogy a lehető legjobb performanciát érjük el a lehető legsztenderdebb megoldással, így amikor a partnerünk elkezdi használni és üzemeltetni az új riportokat, illetve a back-end modellt, akkor nem ütközik problémába. Természetesen mindig kielégítő dokumentációt és tréninget nyújtunk a partnereinknek front-end és back-end területen egyaránt.

Segítettünk partnereinknek átállni BEX analyzerről Analysis for Office-ra, illetve az IT csapatnak GUI-ról és BEX Analyzerről Eclipsre.

SAP BI eszközök: Performer Suite

Egy „kötelező” alkalmazás az SAP BI környezetben

A Performer Suite egy hatékony eszközkészlet, amelyet az SAP Business Analytics folyamatok automatizálásához fejlesztettek ki. A szoftver megkönnyíti és hatékonyabbá teszi az SAP BI megoldásokkal való napi munkát. A Performer Suite segítségével automatizálni lehet az időigényes ismétlődő tevékenységeket, valamint javítani a belső és külső csapatok közötti együttműködést.

Fedezze fel, hogyan tudja a Performer Suite támogatni az SAP BI feladatok végrehajtását a következő eszközökkel:

 • Docu Performer: SAP BI technikai dokumentáció elkészítésének automatizálása.
 • System Scout: SAP BI rendszerek elemzése és karbantartása.
 • Migration Booster: SAP BW/4HANA és SAP BW on HANA migrációs projektek hatékonyságának növelése.
 • Translation Steward: SAP BW rendszerek hatékony lefordítása.

  További információkért kattintson a gombra!

  Külső rendszerek integrálása

  Az elmúlt években a SAP megteremtette annak a lehetőségét, hogy SAP adatmodelleket külső front-end eszközökkel is használjunk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy összeköthetjük az SAP rendszert bármelyik népszerű front-end alkalmazással. Például a Power BI-t egy HANA Calculation View-val, vagy az Odata segítségével egy ABAP CDS view-val is lehet integráltan kezelni.

  Kihasználva ezt a lehetőséget, készítettünk riportokat és dashboardokat a partnereink számára Lumirával Power BI és SAC alapokon egyaránt.

  A Onespire Zrt. az egyik olyan magyarországi tanácsadócég, amely zöldmezős S4 HANA implementációt is végzett. A projekt keretein belül BI csapatunk feladata többek között az Embedded analytics riportok készítése volt CDS view-k és Fiori applikációk segítségével.

  Elkötelezettek vagyunk a SAP Analytics Cloud által nyújtotta lehetőségek iránt a riportálás, adatmodellezés, tervezés és prediktív analytics területén.

  Csapatunk komoly tapasztalattal rendelkezik AI, IOT és predictive analytics területen mind SAC-ban, mind Embedded analyticsben.

  Vízió és együttműködés

  Teljes mértékben egyetértünk az SAP direktívájával a BI kapcsán: ‘A Business Intelligence, az Entreprise Planning és az Augmented Analytics integrációja egyetlen motoron nagymértékben egyszerűsíti a feladatokat a riportolás területétől egészen a vállalati tervezésig, mindezt kiegészítve a gépi tanulással.‘ Bízunk benne, hogy egyre jobb és szorosabban integrált megoldásokat tudunk nyújtani partnereinknek.

  A legnagyobb SAP BI csapatként Magyarországon kiemelt figyelmet fordítunk kollégáink fejlesztésére, amely kiterjed a legújabb back-end és front-end eszközök használatára is.

  A Onespire Zrt. és az SAP Hungary Kft. BI csapatai partneri kapcsolatot alakítottak ki a Microsoft és az IBM üzleti intelligencia üzletágaival. Az együttműködés keretében szakértőink a COGNOS és a TM1 eszközökben rejlő lehetőségeket is megismerték, így a Power BI mellett további keretrendszerekre is kibővítettük ismereteinket.

  Kaprinyák Zsolt

  SAP Adattárház Kompetencia Központ

  Szakmai vezető: Kaprinyák Zsolt

  SAP Business Intelligence szakértő

  Kapcsolódó SAP szolgáltatásaink

  Ismerje meg szakterületeinket részletesen, bővebb információkért kattintson az alábbi linkekre:

  SAP support szolgáltatások ikon

  SAP SUPPORT SZOLGÁLTATÁSOK

  SAP INBOUND ÉS
  TERMELÉSI LOGISZTIKA

  SAP raktári logisztika ikon

  SAP RAKTÁRI ÉS TRANSZPORT LOGISZTIKA

  SAP UI5 Fiori ikon

  SAP
  UI5, FIORI

  SAP
  KARBANTARTÁS MODUL

  SAP pénzügy számvitel kontrolling ikon

  SAP
  PÉNZÜGY, SZÁMVITEL, KONTROLLING

  SAP ABAP fejlesztés ikon

  SAP
  ABAP FEJLESZTÉS

  SAP S4 stratégia ikon

  SAP
  S4 STRATÉGIA

  Kérdése van SAP szolgáltatásainkkal kapcsolatban?

  Küldje el e-mail címét és kérdését, szakértőnk megkeresi Önt két munkanapon belül!

  2 + 14 =

  Kapcsolat

   

  Onespire Zrt. iroda MOM park

  Onespire Zrt.
  E-mail: info@onespire.hu
  +36 1 791 8331
  MOM Park Irodaház – 1123, Budapest, Alkotás u. 53. II.
  Share This