SAP raktári és transzport logisztika

Onespire Zrt.

Raktári logisztika Onespire

Raktárgazdálkodási logisztika

A vállalatok jövedelmezőségének és piaci versenyképességének egyik kulcsfontosságú tényezője a raktárgazdálkodás, mivel hatással van mind a vevői elégedettségre, mind pedig az ellátási láncban felmerülő költségekre.

Mit jelent a raktárgazdálkodás?

A raktárgazdálkodás olyan folyamatsorok kialakítását és végrehajtását jelenti, amelyek biztosítják az áruk tárolásának optimalizálását úgy, hogy közben gyorsítják az áru raktáron keresztüli mozgását, maximalizálják a szabad helyek kihasználtságát, biztosítják a pontos termék meghatározást, valamint a pontos leltárnyilvántartást, növelik a munkaerő hatékonyságát, illetve csökkentik a működési költségeket.

Mi a raktárgazdálkodás célja?

A raktári folyamatokat alapvetően 5 fő feladatcsoportra oszthatjuk:

  • áru beérkezése,
  • áru tárolása,
  • leltárnyilvántartás,
  • komissiózás,
  • kiszállítás.

A raktárgazdálkodási rendszer célja ezen feladatok automatizálása, a folyamatok gyorsítása és a lehetséges hibák kiküszöbölése.

A jelenlegi üzleti életben a vállalkozás versenyképességének fenntartása érdekében tehát nélkülözhetetlen egy olyan hatékony raktárgazdálkodási rendszer bevezetése, amely lehetővé teszi a vállalat számára, hogy működési folyamatainak optimalizálása révén költségcsökkentést, nagyobb termelékenységet és jobb ügyfél elégedettséget érjen el.

SAP raktári logisztika modul

Az SAP raktárgazdálkodási modulja (SAP Warehouse Management system – WMS) rugalmas és automatizált támogatást nyújt a vállalat raktárában végbemenő folyamatokhoz, mind az áruk mozgásával, mind pedig a készletek kezelésével kapcsolatban. Segíti a céget a raktáron belül zajló összes logisztikai folyamatának ütemezett és hatékony végrehajtásában.

A Onespire Zrt. szakértelme az SAP Raktárgazdálkodási rendszerben

A raktárgazdálkodási logisztika a Onespire Zrt. kiemelt szakmai kompetenciáinak egyike. Tudásközpontunk kiemelt feladatának tekinti a legújabb piaci trendek nyomon követését és az innovatív technológiai megoldások megismerését, majd ajánlását ügyfeleink számára. Széleskörű ismeretekkel rendelkezünk raktári folyamatok tervezésében, optimalizálásában és a folyamatok informatikai rendszertámogatásában, legyen szó az árubeérkezésről, termelésellátásról, vagy a kiszállításról.

Az SAP Bővített Raktárgazdálkodási rendszer (SAP Extended Warehouse Management – EWM) megoldással 2014 óta foglalkoznak kollégáink, azóta tudatosan építjük csapatunkat, bővítjük tudásunkat. Az online árubeérkezés, RF környezet, mobil nyomtatás, automata raktár, robot targonca integrálás megoldások bevezetésében jelentős projekttapasztalattal rendelkezünk. Az első magyarországi SAP Bővített Raktárgazdálkodási rendszer bevezetése is tanácsadóink nevéhez fűződik. Azóta további sikeres bevezetéseken vagyunk túl és piacvezető tanácsadói kompetenciával rendelkezünk.

Tudjon meg többet az SAP Raktárgazdálkodási rendszerről, keresse a Onespire Zrt. szakértőjét!

SAP Fuvarozási megoldások

Az S/4 HANA környezetben egyaránt megtalálható a klasszikus SAP ECC (SAP ERP Central Component) fuvarszervezési funkció, a LE-TRA, illetve annak korszerűbb utódja, az új generációs SAP Transport Management.

Az SAP Transport Management egy önálló fuvarozás kezelési modul, amely teljes mértékben integrálható a rendszerben megtalálható összes üzleti folyamattal és hatékonyan kezeli az áru fizikai mozgását a teljes ellátási láncon keresztül.

A modul lefedi a teljes szállítási folyamatot, a megrendelés begyűjtésétől kezdve, a tervezésen és végrehajtáson, a szállítási költségek számításán keresztül, az áru megérkezéséig.

A Onespire Zrt. csapata tapasztalattal rendelkezik az SAP Transport Management modul bevezetésében, integrálva azt az S/4 HANA rendszer (meglévő) folyamataiba, ide értve az SAP EWM (Extended Warehouse Management) modulját/termékét is.

Ha szeretne bővebben tájékoztatást kapni az SAP Transport Management moduljával kapcsolatban, keresse a Onespire Zrt. szakértőjét!

Pásztor Péter

SAP Raktári és Transzport logisztika Kompetencia Központ

Szakmai vezető: Pásztor Péter

SAP raktári és transzport logisztika modul szakértő

Kapcsolódó SAP szolgáltatásaink

Ismerje meg szakterületeinket részletesen, bővebb információkért kattintson az alábbi linkekre:

SAP support szolgáltatások ikon

SAP SUPPORT SZOLGÁLTATÁSOK

SAP INBOUND ÉS
TERMELÉSI LOGISZTIKA

SAP UI5 Fiori ikon

SAP
UI5, FIORI

SAP
KARBANTARTÁS MODUL

SAP BI szolgáltatás ikon

SAP
BI SZOLGÁLTATÁS

SAP pénzügy számvitel kontrolling ikon

SAP
PÉNZÜGY, SZÁMVITEL, KONTROLLING

SAP ABAP fejlesztés ikon

SAP
ABAP FEJLESZTÉS

SAP S4 stratégia ikon

SAP
S4 STRATÉGIA

Kérdése van SAP szolgáltatásainkkal kapcsolatban?

Küldje el e-mail címét és kérdését, szakértőnk megkeresi Önt két munkanapon belül!

12 + 10 =

Kapcsolat

 

Onespire Zrt. iroda MOM park

Onespire Zrt.
E-mail: info@onespire.hu
+36 1 791 8331
MOM Park Irodaház – 1123, Budapest, Alkotás u. 53. II.
Share This