Váltás S/4HANA-ra

A 2023-as főbb trendek bemutatása

Onespire Zrt.

S/4HANA bevezetések számának növekedése

Az európai gyártó szektorban az egyik legmeghatározóbb trend jelenleg az S/4HANA egyre gyorsuló elterjedése. Sok vállalkozás kezdi felismerni az új, fejlett ERP-szoftverre való váltás előnyeit és áttérnek az új megoldásra.

A megnövekedett bevezetésszámok másik oka az, hogy az SAP 2027 végével megszünteti korábbi ECC rendszereinek támogatását, ami arra készteti a cégeket, hogy az újabb megoldásokra váltsanak, ezzel összhangban átgondolják IT stratégiájukat. Ez a döntés hatással lesz azokra az ügyfelekre, akik még mindig olyan rendszereket használnak, mint például az SAP ERP Central Component (ECC) és az SAP Business Suite 7.0. Ezek az ügyfelek 2027 december 31. után az SAP-tól csak külön díjazás ellenében kaphatnak szoftverfrissítéseket, hibajavításokat és javítócsomagokat.

A lépés része az SAP azon folyamatos erőfeszítéseinek, hogy ügyfeleit a modernebb és felhőalapú rendszerei, például az SAP S/4HANA felé terelje. Az SAP arra biztatja ügyfeleit, hogy már most kezdjék meg az újabb rendszerekre való átállás megtervezését, annak érdekében, hogy biztosítsák a zökkenőmentes és időben történő átállást a támogatási határidő lejárta előtt.

Migráció a felhő alapú megoldásokra

A felhőtechnológia egyre népszerűbb, és ez igaz az S/4HANA esetében is. Sok vállalkozás az S/4HANA rendszer felhő alapú verziójának használatának számos előnye miatt dönt annak bevezetése mellett.

Az egyik fő előny a skálázhatóság, hiszen a felhő alapú rendszerek könnyen és gyorsan alkalmazkodnak a változó üzleti igényekhez, így ideálisak olyan szervezetek számára, amelyek nagy növekedési potenciállal rendelkeznek, vagy gyorsan alkalmazkodniuk kell a piaci változásokhoz. További előny az elérhetőség, a felhő alapú rendszerek bárhonnan elérhetők, így a munkatársak könnyen dolgozhatnak távolról, vagy hozzáférhetnek az információkhoz út közben is. Ezenkívül a felhőalapú ERP-rendszerek általában költséghatékonyabbak, mint a helyben telepített megoldások, mivel szükségtelenné teszik a drága hardver- és infrastrukturális beruházásokat.

Végül, a felhőalapú rendszerek gyakran biztonságosabbak és megbízhatóbbak is, mint a lokálisan telepített megoldások, mivel rendszeresen frissítik a legújabb biztonsági javításokkal, valamint beépített katasztrófa utáni helyreállítás (Disaster Recovery) funkciókkal rendelkeznek. Mindezek a tényezők vonzóvá teszik az S/4HANA felhőalapú verzióját azok számára, akik működésük egyszerűsítésére és versenyképességük megőrzésére törekszenek a mai lendületes piacon. Ezenkívül a felhőalapú telepítések segíthetik csökkenteni a hardverrel és az infrastruktúrával kapcsolatos költségeket, így számos vállalat számára vonzó lehetőséget kínál ez a megoldás.

Integráció más rendszerekkel

Számos vállalkozás rendelkezik összetett informatikai környezettel, amely nagyszámú informatikai rendszert foglal magába. Mint ilyen, az S/4HANA integrálása ezekkel a rendszerekkel kritikus fontosságú a zökkenőmentes üzletmenet biztosításához. Ez különösen igaz az ellátási lánc menedzsment alkalmazásokra, amelyek létfontosságúak a gyártási folyamatban.

Az SAP S/4HANA integrálása más rendszerekkel jelentős előnyökkel járhat a vállalkozások számára, mivel az integrációnak számos módja van, beleértve az alkalmazásprogramozási interfészeket (API), a köztes szoftver platformokat, valamint a közvetlen rendszer-rendszer integrációkat. Az SAP szabványos integrációs megoldásként kínálja a Business Technology Platformot. A külső alkalmazások BTP-vel való összekapcsolása kiemelkedő hatékonysággal valósíthatóak meg.
Az S/4HANA integrálása más rendszerekkel szintén javíthatja az adatok pontosságát, és kiküszöbölheti a kézi adatbevitel szükségességét, ezzel csökkentve a hibákat és javítva a termelékenységet. Ezenkívül az S/4HANA más alkalmazásokkal való összekapcsolása elősegítheti a vállalkozások számára, hogy nagyobb rálátást kapjanak működésükre, így megalapozottabb döntéseket hozhassanak. Például, az S/4HANA integrálása egy shopfloor menedzsment rendszerrel (SMS) valós idejű betekintést nyújthat a termelési tevékenységekbe, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy ennek megfelelően alakítsák ki tervezési és értékesítési stratégiáikat.

Ezenkívül az S/4HANA és az ellátási lánc menedzsment (SCM) rendszerekkel való integrálás segíthet a vállalkozásoknak készleteik és termelési folyamataik optimalizálásában, ami költségmegtakarítást és jobb hatékonyságot eredményezhet. Végső soron az S/4HANA külső alkalmazásokkal való összekapcsolása támogathatja a vállalatokat új információk feltárásában, a tevékenységeik ésszerűsítésében, ezáltal versenyelőnyt szerezhetnek a mai gyorsan változó versenykörnyezetben.

Fókuszban az adatok minősége és pontossága

Az S/4HANA-ra való átállással ismét az adatok minőségére és pontosságára kerül a hangsúly. Ennek oka, hogy a szoftver valós idejű adatokra támaszkodik a hatékony működés érdekében. Ha az adatok pontatlanok vagy rossz minőségűek, az befolyásolhatja a cég általános teljesítményét. Ennek eredményeként a vállalkozásoknak adattisztítási és -migrációs tevékenységeket kell végezniük, hogy az átállás előtt megbizonyosodjanak arról, hogy adataik tiszták és pontosak.

Továbbfejlesztett riportképességek

Az S/4HANA egyik legfontosabb előnye a továbbfejlesztett riportkészítési képesség, például az Embedded Analytics. Ez a szoftver lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy valós idejű kimutatásokat készítsenek, amelyek felhasználhatók a döntéshozatali folyamatokhoz. Különösen hasznos, ahol a valós idejű adatok felhasználhatók a hatékonyság növelésére és a költségek csökkentésére. Ennek megfelelően azt tapasztaljuk, hogy a vállalkozások képzésekbe és fejlesztésekbe fektetnek be annak biztosítása érdekében, hogy alkalmazottaik rendelkezzenek ezen riportkészítési képességek kihasználásához szükséges készségekkel.

Következtetés

Az SAP S/4HANA egyre népszerűbbé válik számos előnye, köztük a valós idejű elemzés, a gyorsabb adatfeldolgozási idő és hatékonyabb működése miatt. A 2023-as évben az S/4HANA konverziót illetően számos trend rajzolódik ki az SAP tanácsadási szektorban, ideértve a bevezetések növekvő számát, a felhőalapú megoldásokra való migrációt, az adatok minőségére és pontosságára való összpontosítást, a más rendszerekkel való integrációt, illetve a továbbfejlesztett riport készítési képességeket. Lépést tartva ezekkel a trendekkel, a vállalkozások élenjárók lehetnek és kihasználhatják az S/4HANA által kínált számos előnyt.

Kérdése van az S/4HANA-ra való átállással kapcsolatban?

Lépjen kapcsolatba a Onespire szakértőivel most!

Váltás S/4HANA-ra

Pásztor Csaba: Kompetencia menedzsment, Kiemelt projektek támogatása

Pásztor Csaba Onespire

Tekintse meg további bejegyzéseinket ebben a kategóriában!

Tekintse meg legfrissebb híreinket!

Onespire főzőverseny 2024

Hagyományos ízek és kreatív csapatok versenye: Felejthetetlen csapatépítő nap a Onespire-nél!

Onespire Gyermeknap 2024

Múlt vasárnap a Nemzetközi Gyermeknapon kicsit átalakult a Onespire Iroda.

Onespire Ultrabalaton 2024

Beszámoló az idei Ultrabalaton fantasztikus élményeiről és eredményeiről a Onespire csapattól.

Budapesti Gazdasági Egyetem szakest 2024

A hallgatók vállalatok előadásait hallgathatták meg, valamint érdeklődhettek a pályakezdési lehetőségekről.

Az SAP S/4HANA FSCM Credit Management és az SAP ECC SD alapú hitelkezelés összehasonlítása

Bemutatjuk a kétféle megoldást, illetve új típusú SAP S/4 HANA termék által okozott változásokat.

SAP Partner Kick-off 2024

Halmos Endre, cégünk igazgatósági tagja részt vett az SAP által szervezett zágrábi eseményen.

Junior Gokart Program 2024

Egy izgalmas gokartozáson vettek részt munkatársaink, ahol többkörös versenyben mérették meg magukat.

SAP konferencia 2024 február

Egyedülálló találkozót szerveztünk a múlt héten az SAP S/4HANA és a kapcsolódó forradalmi megoldások bemutatására.

Évindító All-Staff Meeting & Díjátadó 2024

Idén is a Larus Étterem és Rendezvényközpont adott otthont a szokásos eseményünknek.

A Onespire Zrt. 2023 év végi támogatási tevékenységei

Év végi akciónk keretében három nonprofit közhasznú szervezet működését támogattuk.

SAP CDS Views: Az SAP HANA elsődleges adatszolgáltatási technológiája

Bejegyzésünkben áttekintjük az SAP HANA adta riportlehetőségeket, illetve az általuk kínált lehetőségeket

Onespire Karácsonyi Party 2023

A Onespire csapata idén sem felejtette el a karácsonyi ünneplést, melynek ezúttal a Symbol adott teret.

Kérdése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban?

Vegye fel a kapcsolatot a Onespire szakértőivel!

Kövesse közösségi média oldalainkat!